Шевченківський райсуд Києва відмовив прокуратурі у зміні запобіжного заходу з застави на тримання під вартою для головного редактора видання «Страна» Ігоря Гужви, який втік до Австрії і отримав там притулок.

Про це повідомляє прес-служба суду за результатом засідання 3 жовтня.

Суд врахував, що клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою можна розглядати без підозрюваного лише у разі, якщо прокурор доведе, що підозрюваного чи обвинуваченого оголошено в міжнародний розшук.

У ході судового засідання прокурор подав нове клопотання про обрання запобіжного заходу, яким просив замінити першочергове клопотання про зміну запобіжного заходу.

«Однак заміна клопотання про зміну запобіжного заходу не передбачена», – констатував суд.

Як писав «Вголос», 31 січня головний редактор видання Страна.ua Ігор Гужва поїхав до столиці Австрії і попросив там політичного притулку.

Нагадаємо, як писав «Вголос» 22 червня у Києві затримали головного редактора видання Страна.ua Ігоря Гужву за підозрою в отриманні хабаря у $10 тисяч.

Затриманий за підозрою в хабарництві головред «Страни» Ігор Гужва є підозрюваним у кримінальному провадженні щодо несплати майже 18 млн грн.

27 червня за головного редактора інтернет-видання «Страна.ua» Ігоря Гужву внесено заставу у розмірі 544 тисячі гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ