Інформацію про це підтвердили в суді, пише Радіо Свобода.

Ухвала апеляційного суду набуває чинності з моменту оголошення, зазначено в ухвалі суду.

За інформацію ДКБ «Південне», таким чином суд відновив на посаді генерального директора – генерального конструктора державного конструкторського бюро «Південне» Олександра Дегтярьова. Ухвала апеляційного суду може бути оскаржена у Вищому спеціалізованому суді України з розгляду цивільних і кримінальних справ упродовж 20 днів.

Навесні 2016 року у Дніпропетровську відбулось кілька акцій протеступрацівників КБ «Південне», невдоволених звільненням свого директора.

У прес-службі Державного космічного агентства України Радіо Свобода пояснили, що для звільнення Олександра Дегтярьова було дві причини – виявлені фінансові порушення та реорганізація посад.

«Протягом минулого року (2015) проводились фінансові перевірки підприємств космічної галузі, зокрема, КБ «Південне», і там були виявлені фінансові порушення. Інша причина – згідно з новими вимогами законодавства та з метою посилення виробничих потужностей важливих підприємств, йде тактика розподілу посад. Не може людина бути і генеральним конструктором, і генеральним директором», – повідомили тоді Радіо Свобода в прес-службі агентства.

Олександр Дегтярьов очолював конструкторське бюро з 2010 року й зі своїм звільненням не погодився.

У серпні 2015 року повідомлялося про плани створення єдиного космічного центру в Україні. Тодішній голова Державного космічного агентства Олег Уруський тоді заявляв, що єдиний космічний центр «Південний» сформують через об’єднання дніпровських підприємств – заводу «Південмаш» і конструкторського бюро «Південне».

Державне конструкторське бюро «Південне» – одне з провідних підприємств світу з розробки ракетних комплексів і ракетно-космічних систем. Створене 1951 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ