Учора, 24 червня, Шевченківський районний суд міста Львова своїм рішенням відмовив прокуратурі в утриманні під вартою одного з організаторів гучного замаху на львівського підприємця Богдана Копитка – Вадима Цукеренка.

При цьому інших четверо підозрюваних суд залишив під вартою. Детальніше про ситуацію у матеріалі  «Вголос», який отримав у розпорядження ухвалу суду.

[media=64080,64082]

 Гучний замах на відомого бізнесмена

 Подія трапилася зранку 29 серпня 2016 року. На дорозі біля Старого Села стався підрив одного із позашляховиків «Mercedes» з кортежу Богдана Копитка. У результаті загинули три його охоронці, ще один — дістав важкі поранення. Тоді під дорожнє покриття зловмисники заклали протипіхотну міну, яка спрацювала, коли поруч їхала автівка.

Після підриву «Mercedes-Benz» обстріляли з двох чи трьох автоматів АК (два автоматні «ріжки» і купи гільз калібру 7,62 мм поліція згодом знайшла у кущах). Також оперативники, які працювали на місці нападу, біля «лежки», з якої велося спостереження, знайшли споряджений, але так і не використаний протитанковий ракетний гранатомет РПГ-26.

Сам Богдан Копитко на той момент перебував в іншому автомобілі, й одразу після вибуху швидко залишив місце подій.

Нагадаємо, Богдан Копитко є власником ПАТ «Львівський холодокомбінат», що випускає морозиво ТМ «Лімо». Водночас його пов’язують з кримінальними середовищами періоду 1990-их. Називають кримінальним авторитетом під псевдо «Копито».

Хто стоїть за злочином

Деталі замаху поліція розкрила впродовж місяця після інциденту. Вже 27 вересня 2016 року міністр МВС Арсен Аваков на спільному брифінгу з тодішнім генератором Юрієм Луценком повідомив про затримання підозрюваних у злочині. Справу до суду прокуратура Львівської області передала у травні 2017-го року, і наразі її розгляд ще триває.

За підозрою, згідно п.п. 1, 5, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України, підозрюваним загрожує довічне ув’язнення.  Виконавцями злочину у поліції назвали колишніх бійців добровольчого батальйону «Айдар» Станіслава Монте, Павла Антоненка, Івана Кольцова і Вадима Цукерника. За даними правоохоронців, вони отримали 600 тис грн від замовника. Організатором злочину прокуратура назвала Дмитра Гаврилюка.

Своєю чергою у поліції Львівщини Гаврилюка схарактеризували як «члена злочинної банди відомого кримінального авторитета Володимира Дідуха на прізвисько «Вова Морда». Втім жодних підозр Володимиру Дідуху з боку правоохоронних органів висунуто не було.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ