Суд виправдав суддю Печерського райсуду Києва Світлану Волкову. Її звинувачують у незаконному рішенні про звільнення з-під варти екскомандира спецроти «Беркута» Дмитра Садовника.

Прокурор попросив суд призначити обвинуваченій покарання у вигляді 7 років позбавлення волі. Про це повідомила пресслужба прокуратури Києва.

Однак суд не знайшов в діях судді складу інкримінованих кримінальних правопорушень. Прокуратура не погоджується з таким рішенням та готує апеляційну скаргу.

У 2014 році вона відпустила під домашній арешт екскомандира «Беркута» Дмитра Садовника – фігуранта у справі про розстріл 48 активістів Майдану. Він втік від правосуддя.

У вересні 2016 року Волкова пішла з посади, коли Верховна Рада проголосувала за відставку низки суддів, зокрема, хто виносив неправосудні рішення щодо активістів Майдану.

У 2019 році вона поновилася на посаді судді.

Раніше повідомлялося, що слідчі Державного бюро розслідувань направили до суду обвинувальний акт відносно колишнього міліціонера батальйону міліції особливого призначення «Беркут», підпорядкованого ГУ МВС України в Дніпропетровській області.

ІА "Вголос": НОВИНИ