Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Адвокат під час засідання суду зазначив, що Андрій Борщ з місця події не тікав, а чекав на прибуття правоохоронних органів, доступу до речових доказів не має та не може їх знищити, також тяжко хворів. Враховуючи ці обставини, на думку адвоката, Борщ заслуговує на те, щоб його не тримали під вартою, а випустили на поруки колективу охоронної фірми «Ірбіс».

Прокурор, зі свого боку, зазначив, що слідчий суддя правильно оцінив базу доказів та обрав справедливий запобіжний захід у вигляді тримання Борща під вартою, адже він може впливати на свідків та знищити речові докази.

Потерпілий, брат загиблої у ДТП, додав, що Борщ взяв на себе вину за вчинок іншої людини і саме тому, за подачу неправдивих показів, має сидіти у тюрмі.

Відтак суд постановив задовільнити клопотання частково, звільнити Андрія Борща з-під варти та обрати йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Також Борщ має утриматися від спілкування з потерпілими і свідками ДТП, здати документи, які дозволяють йому виїжджати за кордон. Ухвала дійсна до 18 жовтня 2017 року. Її виконання покладено на Франківський відділ поліції ГУНП У Львівській області.

Як писав «Вголос», 18 серпня автомобіль відомого львівського бізнесмена, президента футбольного клубу «Карпати» Петра Димінського став учасником ДТП, у якій загинула молода жінка.

«За кермом автомобіля, який спричинив ДТП, був бізнесмен Димінський», – розповів «Вголосу» брат загиблої.

Однак, у той день біля «Мерседеса», яким здебільшого керує сам бізнесмен, з'явився 43-річний чоловік, як згодом з'ясувалося – директор охоронної фірми «Ірбіс» Андрій Борщ. Правоохоронцям пан Борщ заявив, що саме він керував автомобілем, який спричинив ДТП. Врешті Борща узяли під варту на 60 діб.

22 серпня стало відомо, що справу передали Головному слідчому управлінню Нацполіції. Наступного дня генпрокурор Луценко заявив, що людина, котра взяла на себе відповідальність в ДТП за участю авто Димінського, за кермом не була.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ