Про це пише «Інтерфакс-Україна».

Печерський районний суд Києва 29 липня затвердив чотири постанови, якими передбачено арешт низки рахунків у кіпрській філії найбільшого в Україні «ПриватБанку» (Дніпро) в рамках розслідування про заволодіння кредитами рефінансування Національного банку України (НБУ) на суму 19 млрд грн.

Згідно з постановами головним слідчим управлінням Генеральної прокуратури України проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння посадовими особами «ПриватБанку» державними коштами НБУ.

«Під час досудового розслідування встановлено, що посадові особи ПАТ КБ «ПриватБанк»... шляхом зловживання своїм службовим становищем протягом 2014 року здійснили заволодіння чужим майном, а саме державними коштами НБУ в сумі понад 19 млрд грн, виділеними на рефінансування ПАТ КБ «ПриватБанк», –зазначено у постановах.

Згідно з документами, посадові особи «ПриватБанку» видали кредити в сумах від $18 млн до $73 млн 42 підконтрольних підприємств під заставу майнових прав на товар. Після цього ці компанії уклали угоди (здійснивши 100% передоплату) з метою отримання товарів, перерахувавши вказані кошти на рахунки нерезидентів: Teamtrend Limited, Trade Point Agro Limited, Collyer Limited, Rossyan Investing Corp, ZAO Ukrtransitservice Ltd, Milbert Ventures Inc.

У постанові зазначено, що поставка товарів досі не відбулася й грошові кошти дотепер не повернуто.

Згідно з постановами, арешт накладається на розрахунковий рахунок, відкритий для Trade Point Agro Limited, Milbert Ventures Inc., Rossyan Investing Corp, ZAO Ukrtransitservice Ltd (усі - Великобританія).


 
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ