Подільський районний суд Києва заарештував і заборонив експлуатацію п'яти цивільних транспортних літаків Ан-124-100 російської авіакомпанії «Волга-Дніпро».

Рішення було прийняте 28 травня, повідомляє прес-служба юридичної фірми «Ільяшев і Партнери», яка представляє інтереси українського державного підприємства «Антонов».

Згідно з повідомленням, що суд наклав арешт на літаки, що належать авіакомпанії «Волга-Дніпро» (РФ) і Volga Dnepr Airlines (Ірландія).

Суд ухвалив відповідне рішення в рамках кримінального провадження за статтею щодо порушення правил повітряних польотів, які створили небезпеку для життя людей або інші тяжкі наслідки. Таким чином суд заборонив авіакомпанії та будь-яким іншим особам їх експлуатацію. Також будь-яким третім особам заборонено здійснення будь-яких дій, спрямованих на посадку/зліт (приймання/відправлення) зазначених повітряних суден.

«На думку ДП »Антонов«, слідства і суду допуск зазначених у постанові суду літаків Ан-124 до експлуатації є порушенням положень Конвенції про міжнародну цивільну авіацію та Керівництва до льотної придатності ІКАО. Арешт майна допускається в цілях забезпечення збереження речових доказів і відшкодування шкоди, завданої внаслідок злочину», - зазначають юристи.

Як повідомлялося раніше, державне підприємство “Антонов” заявило про намір відновити до кінця 2019 року виготовлення найбільших серійних вантажних літаків у світі — Ан-124 “Руслан”.

ІА "Вголос": НОВИНИ