Таке рішення суд прийняв 17 травня, повідомляють Наші гроші.

В 2001 році Чернігівська облрада надала фірмі «Великий бір» в користування на 25 років 25,8 тис га мисливських угідь. На основі цього рішення депутатів через декілька років – у червні 2007 року, Чернігівське облуправлінням лісового та мисливського господарства уклало з «Великий бір» угоду про умови ведення мисливського господарства.

Прокуратура звернулася до суду через порушення цього договору. А саме – фірма самовільно побудувала на виділених угіддя нерухомість: будинки лісника, лазню, пташник та забійний пункт.

Суд встановив, що фірма є власником згаданої нерухомості, але не зводила її незаконно. Суд згадав, що в 2012 році один із співзасновників «Великий бір» подав до Берзнянського райсуду Чернігівської області позов про усунення перешкод користування майном. У відповідь фірма подала зустрічний позов про набуття права власності на самочинне будівництво і цей позов було задоволено.

Тепер суд, розглядаючи позов прокуратури, встановив, що «Великий бір» не проводив самочинне будівництво, а тому не порушив угоду про користування мисливськими угіддями. Суд заявив, що прокуратура не надала доказів, що будівник нерухомості діяв за змовою з фірмою.

Не побачивши порушення права або інтересу прокуратури та позивачів, суд позов відхилив.

Бенефіціарами ТОВ «Великий бір» є помічник колишнього нардепа Артема Пшонки (сина екс-генпрокурора Віктора Пшонки) Віталій Єгоров, дружина екс-голови Вищої ради юстиції Володимира Колесниченка – Тетяна Колесниченко, власник ТОВ «Іфд капіталъ» Олексій Федун, якому раніше належала газета «Ділова столиця», та екс-гендиректор «Укрзалізниці» Михайло Костюк.

Також до засновників фірми входять бізнесмен з Луганщини Олександр Самошин, власниця ТОВ «Укрнерудпром» Валентина Станецька та Інна Липова. Вона є директором ТОВ «Млинці XXI століття», власником якого є Валентин Липовий. Він був заступником начальника БТІ Києва, нині помічник нардепа БПП Василя Яніцького, а раніше був помічником нардепа Партії регіонів Олега Шаблатовича.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ