У середу, 10 жовтня, господарський суд Києва затвердив мирову угоду між комунальним підприємством «Київтеплоенерго» та НАК «Нафтогаз України».

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, предметом мирової угоди між сторонами є боргові зобов'язання, що мають джерела для компенсації, наприклад заборгованість споживачів. При цьому штрафи і пеня списані та не є предметом врегулювання.

Після отримання рішення суду "Київтеплоенерго" зможе укласти угоди на постачання газу і розпочати процес відновлення послуги гарячого водопостачання для чотирьох районів Києва.

"У результаті складних переговорів та участі керівництва уряду України виділена субвенція на погашення різниці в тарифах. Це зобов'язання державного бюджету перед теплопостачальними підприємствами в сумі 729 млн грн. На сьогодні списані штрафні санкції та пеня, на чому ми наполягали. Предметом угоди є лише ті боргові зобов'язання, які мають компенсатора", - сказав Пантелеєв.

Як відомо, у домівках багатьох киян уже декілька місяців немає подачі гарячої води: у декого з травня, у декого з липня.

Така ситуація виникла через те, що у Києва закінчився договір з "Київенерго", і з серпня функцію теплопостачання міста перебрало на себе КП "Київтеплоенерго".

ІА "Вголос": НОВИНИ