Личаківський районний суд зобов’язав Львівське територіальне управління ДБР невідкладно розпочати досудове розслідування по факту вчинення кримінального правопорушення керівником слідчого управління ГУ Нацполіції Львівщини Наталією Харченко.

Сьогодні, 3 грудня, суд визнав бездіяльність органу досудового розслідування та зобов’язав Львівське ДБР внести відомості у ЄРДР про вчинення відповідного кримінального правопорушення. Відповідну ухвалу суду публікує Антикорупційний моніторинг Львівщини.

Як уже писав «Вголос», керівника слідчого управління ГУ Нацполіції Львівщини Наталію Харченко підозрюють у перевищенні влади або службових обов’язків, що спричинило істотну шкоду державним інтересам. Відповідна заява надійшла до ДБР на початку грудня.

Підставою для заяви став аудіозапис розмови Харченко із підлеглими, який опублікувало львівське видання “Форпост”. На записові керівник слідчого управління дає незаконні накази підлеглим щодо заборони внесення відомостей до ЄРДР про злочини на Львівщині без її погодження. Що, по суті, означає свідоме спотворення даних про рівень злочинності в області й ефективність роботи місцевого управління поліції.

На відповідний аудіозапис уже зреагувала прокуратура Львівської області. Прокурор Ірина Діденко ініціювала позапланову перевірку обласної поліції щодо дотримання процесуального кодексу (прокурори перевіряють, чи своєчасно і повно поліцейські вносять до ЄРДР відомості про вчинені на території Львівської області злочини). Також прокуратура обіцяла встановити, коли зроблено запис, кому належить голос, коли була відповідна нарада, а тоді, з огляду на результати, дати свою оцінку і визначити, чи є кримінальне правопорушення.

Нагадаємо, заступником голови ГУНП Львівщини Наталія Харченко стала у жовтні 2019 року – після того, як головою ГУНП став колишній беркутівець Василь Віконський. До цього Харченко обіймала аналогічну посаду у Хмельницькому управлінні, яке до призначення у Львівську область очолював також Віконський.

Досі повідомлялося, що Василя Віконського та Наталію Харченко підозрюють у «кришуванні» криміналу в області. Йдеться про сприяння діяльності відомих кримінальних авторитетів, квартирні крадіжки, дрібне шахрайство та тиск на місцевих підприємців.

ІА "Вголос": НОВИНИ