Суд заарештував на 60 діб колишнього співробітника Одеської митниці Дениса Амінєва з правом внесення застави в 30 млн гривень, якого підозрюють у викраденні заарештованих товарів на велику суму, повідомила на своїй сторінці у Facebook прес-секретар Державної фіскальної служби Наталія Непряхіна. 

«Він колишній працівник Одеської митниці, а його діяльність пов'язують з контрабандою. Слідчим управлінням фінансових розслідувань ОВПП ДФС проводиться досудове слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом привласнення заарештованих товарно-матеріальних цінностей. Мова йде про контейнери з нерозмитненим товаром орієнтовною вартістю 154 млн грн, які в середині червня було заарештовано як речові докази», – йдеться у повідомленні.

Вона додала, що вилученими під час слідства відео з камер спостереження і свідченнями свідків встановлена причетність Амінєва до присвоєння арештованого товару, який був вивезений вантажним транспортом під виглядом переміщення на інший склад.

«Важливо! Ніхто із співробітників Одеської митниці, як писали ЗМІ, не затриманий. Причетність групи митників до діяльності Амінєва навіть не розглядається», – резюмувала Непряхіна.

Амінєва підозрюють у причетності до викрадання заарештованих товарів, а саме – 37 контейнерів з нерозмитненим вантажем орієнтовною вартістю 154 млн гривень, які зберігалися на території митного поста «Одеса-Центральний».

ІА "Вголос": НОВИНИ