Рішення викликано порушеннями під час переказування цих коштів, повідомляє прес-служба Національного агентства з питань запобігання корупції, (НАЗК).

«Постановою Печерського райсуду Києва від 27 червня 2017 року, залишеною без змін ухвалою Апеляційного суду Києва від 2 жовтня 2017 року, Ірину Сисоєнко - керівника Київської обласної організації політичної партії «Об'єднання «Самопоміч», народного депутата України - визнано винною в скоєнні правопорушення, передбаченого ст. 21215 Кодексу України про адміністративні правопорушення», - йдеться в повідомленні.

На партію накладено штраф у розмірі 100 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян, що становить 1 700 гривень, з конфіскацією в державний бюджет суми внесків на підтримку політичної партії в розмірі 131 тис 900 гривень

Суд першої інстанції розглядав справу за адміністративним протоколом, поданим НАЗК.

«НАЗК виявило, що протягом звітного періоду на підтримку партії здійснювалися благодійні внески через касу цієї організації. Внески на загальну суму 131 тис 900 гривень були отримані через касу партії від 10 фізосіб, і протягом трьох останніх місяців 2016 року Ірина Сисоєнко вносила ці грошові кошти на поточний рахунок партії «Об'єднання "Самопоміч», що є порушенням ч.8 і ч.9 ст.14 закону «про політичні партії в Україні», - наголосили в НАЗК.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ