Про це у розмовній студії «Правди. Наживо» розповів політолог Юрій Ситник.

«Суд над Саакашвілі – це театр, який почав Президент, а екс-очільник Одещини професійно використав шанс. Але давайте відмежовувати театр від об'єктивних причин. Об'єктивно ми бачимо грубе порушення законодавства з боку чинної влади, унаслідок чого Саакашвілі як гравець отримує певні преференції. Для чого це владі? Чи це хтось дезінформує Президента і він дає такі вказівки?», – підкреслив він.

Печерський районний суд Києва відмовився взяти під домашній арешт екс-президента Грузії, лідера політичної партії «Рух нових сил» Міхеїла Саакашвілі на час проведення розслідування. За словами Юрія Ситника, влада мала лише два варіанти – випустити Саакашвілі або ж заарештувати. Втім, і той, і інший варіант є невигідним:

«Випустити Саакашвілі – тоді він збирає всі дивіденди і виходить на вулиці, як кумир, – він переміг. Не випустити, заарештувати, – це, зважаючи на абсолютно притягнуті «за вуха» звинувачення, потягне за собою дуже жорстку реакцію Заходу. Адже так ставитися до екс-президента – це не по-європейськи».

До зали суду, де обирали запобіжний захід лідеру партії «Рух нових сил» Міхеїлу Саакашвілі, прийшла лідер фракції «Батьківщина» Юлія Тимошенко. Втім, захищала грузина не лише вона.

«Реакція політичних партій доволі цікава. Відреагував на те, що відбувається, два дні тому, із жорсткою критикою влади, і Олег Тягнибок. Андрій Садовий же зробив дуже цікаво – коли Саакашвілі проходив через кордон, то він, на відміну від інших політиків, не опустився до рівня «зустрічати якогось Саакашвілі», а зустрів його у своєму місті. Далі ми бачимо, що двоє представників «Самопомочі» постійно присутні на протестних акціях, які організовує ніби Саакашвілі. Але ж не Садовий. Тобто він дистанціюється – з одного боку, він вичікує, але з іншого – він в процесі».

А ось радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко та міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, на думку політолога, вичікують момент, «аби руками Саакашвілі схопити Порошенка».

«У них є певні домовленості, але вони ж не є однією командою. Вони є разом, оскільки їм вигідно бути разом. Але, зберігаючи гарне лице в тій грі, руками Саакашвілі відсунути Порошенка – це миле діло», – пояснив він.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.


 

ІА "Вголос": НОВИНИ