Про це він сказав у Печерському суді 11 грудня.

«Я не вважаю себе затриманим. Я вважаю себе у військовому полоні. Я вважаю себе полоненим олігархату України і Путіна. Я військовополонений. Реально. Бо вони ведуть війну проти України», – сказав Саакашвілі, передає Українська правда.

На запитання, якого рішення він очікує, затриманий сказав: «Що би вони не винесли – наша боротьба буде тривати».

За словами Саакашвілі, якщо його повернуть до в'язниці, то він продовжить голодування.

«Я не боюсь. Якщо вони мене повернуть до в'язниці, я буду голодувати до кінця. Але всі будуть знати, хто влаштував це вбивство. Вони можуть мене вбити, але вони ніколи не вб'ють народ України і прагнення українців до волі», – сказав він.  

Нагадаємо, Саакашвілі оголосив безстрокове голодування. Його адвокати вже передали ліки та особисті речі. Слідчі дії із політиком завершено. Прокурори проситимуть для нього домашній арешт. Запобіжний захід затриманому має бути обраний протягом 72 годин.

Як писав «Вголос», сьогодні екс-президента Грузії та колишнього керівника Одеської області Міхеїла Саакашвілі доправили до Печерського суду Києва, де йому мають обрати запобіжний захід.

Увечері 8 грудня правоохоронці затримали лідера «Руху нових сил» Міхеїла Саакашвілі. Його помістили до ізолятора тимчасового тримання СБУ на Аскольдовому провулку.  

За даними СБУ, йому інкримінують порушення за ч 1. статті 256 – «Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності». За словами речниці РНС Мар'яни Почтар, Саакашвілі обшукували.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ