Відповідне рішення сьогодні, 3 січня, ухвалив Апеляційний суд міста Кива.

Суд перенесли через те, що на засідання не з'явились 12 осіб, які були готові взяти Саакашвілі на поруки. Серед тих, хто не прийшов на суд – це Юлія Тимошенко, Дмитро Добродомов та Анатолій Гриценко.

Як писав «Вголос», екс-президент Грузії, колишній голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі заявив, що його хочуть екстрадувати у Грузію.

Варто зазначити, що 11 грудня Печерський районний суд Києва відпустив на час слідства екс-президента Грузії Саакашвілі, не обравши йому запобіжного заходу. 15 грудня Генеральна прокуратура України подала скаргу в Апеляційний суд Києва на відмову попередньої судової інстанції відправити екс-президента Грузії під домашній арешт.

Сьогодні, 3 січня, Апеляційний суд розпочав слухання щодо скарги Генпркуратури. 

Нагадаємо, раніше Саакашвілі заявив, що готовий йти на переговори з Порошенком. Разом з тим, він повторив заклик вийти на черговий «Марш за імпічмент» та перерахував низку питань у переговорах з усіма політичними суб'єктами, включно з Банковою, у яких, за його словами, не може бути жодних компромісів. 

Акції за участю Саакашвілі у Києві почалися 17 жовтня. Кожної неділі під Верховною Радою проходить віче, а кілька тижнів поспіль – «Марш за імпічмент», оскільки учасники акції вимагали від влади ухвалити закон про імпічмент та антикорупційний суд до 3 грудня, але закони прийнято не було.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ