Сьогодні у Солом'янському райсуді Києва мають обирати запобіжний захід затриманому напередодні меру Одеси Геннадію Труханову. Наразі засідання ще не почалося, – повідомляє у Facebook координатор «Громадського сектору Євромайдану» Олег Слабоспицький.

Він також повідомляє, що до суду прийшла група підтримки Труханова: «тітушки» і соратники із «Партії регіонів».

«Весь суд та підходи до нього повні «тітуханів» в однаковій чорній формі. Весь коридор перед залою засідання зайняла група підтримки Труханова з «Партії регіонів» на чолі з нардепами», – повідомляє Слабоспицький.

За інформацією Укрінформу, поблизу будівлі суду на вулиці Вознесенський узвіз стоять чотири автобуси з бійцями Нацгвардії. А у приміщенні суду перебувають близько 50 молодиків спортивної зовнішності.

Як писав «Вголос», одеського мера не змогли доставити у суд одразу після затримання через відсутність технічної можливості.

Нагадаємо, 14 лютого міського голову Одеси затримали прикордонники в аеропорту «Бориспіль» і передали співробітникам Національного антикорупційного бюро України.

Під час затримання в аеропорту «Бориспіль» міський голова Одеси Геннадій Труханов не чинив опору прикордонникам.

Згодом, в Антикорупційному бюро офіційно підтвердили затримання Труханова і його заступника за підозрою у заволодінні майном.

Нагадаємо, 13 лютого стало відомо, що НАБУ доставила в мерію Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим. Вранці 14 лютого у НАБУ офіційно оголосили про факт повідомлення підозри. 

За версією слідства, зазначені особи можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ