Про це повідомив головуючий суддя Владислав Дев'ятко, – передає ТСН.

На початку засідання він зазначив, що отримав клопотання з боку представників екс-президента.

«Надійшло клопотання про те, що захисники відбули у відрядження», – повідомив він.

Водночас представник обвинувачення подав клопотання, в якому просить провести комплексну портретну експертизу фільму «Крим. Шлях на батьківщину» для підтвердження осіб вищого керівництва РФ.

Цю кінокартину знято у березні 2015 року. У ній йдеться про приєднання Криму до Росії після його анексії. Путін особисто дав для фільму інтерв'ю, в якому розповів  про участь російського спецназу у привласненні півострова та назвав його «приєднання» законним.

Як писав «Вголос», сьогодні стало відомо, що прес-секретарем передвиборчого штабу Володимира Путіна стане Андрій Кондрашов, який є главою дирекції інформаційних програм «Вести» та автором фільму «Крим. Шлях на батьківщину».

Зазначимо, що раніше Оболонський районний суд Києва оголосив перерву до 10 січня у розгляді кримінального провадження за обвинуваченням у державній зраді екс-президента України Віктора Януковича.

Вчора заступник генерального прокурора Євген Єнін також заявив, що внаслідок створення окружних судів є ймовірність, що справу проти колишнього президента будуть розглядати спочатку. 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ