Про це на засіданні Оболонського районного суду Києва оголосив суддя Владислав Дев’ятко, передає УП.

Він пояснив, що таке рішення прийнято у зв’язку з тим, що адвокати Януковича самоусунулися від участі у судових дебатах і самовільно покинули судове засідання. 

«Суд ухвалив доручити регіональному центру надання безоплатної вторинної правової  допомоги у Києві з метою забезпечення права на захист обвинуваченого у судових дебатах невідкладно призначити адвоката для захисту обвинуваченого Віктора Януковича», - сказав суддя Дев'ятко.

Окрім того, суд також постановив забезпечити «безперервну участь призначеного захисника незалежно від подальшої участі у судових засіданнях захисників, обраних обвинуваченим».

Водночас, новий адвокат Януковича Олександр Байдик попросив надати йому матеріали справи, щоб мати змогу брати участь у судових дебатах, і дати час на ознайомлення з ними.

Дев'ятко запевнив, що всі необхідні матеріали йому нададуть й оголосив перерву до 10 ранку 1 серпня.

Як відомо, учора, 30 липня Оболонський райсуд Києва переніс судові дебати у справі про державну зраду Віктора Януковича через неявку адвокатів.

Нагадаємо, що Оболонський районний суд Києва скасував допит свідків і перейшов до судових дебатів у справі колишнього президента Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді. Судові дебати мали розпочатись о 10 годині 30 липня.

Як писав «Вголос», Янукович також подав на Луценка до суду. У реєстрі вказано, що суд розгляне позов про захист ділової репутації і заперечення недостовірної інформації, в якому Янукович звинувачує Генпрокурора України в образі честі і гідності.

ІА "Вголос": НОВИНИ