Про це вказано в ухвалі суду від 25 січня, пише УНІАН.

Згідно з документом, ГПУ підозрює Клюєва у незаконному перешкоджанні проведенню мітингів із застосуванням фізичного насильства, а також в організації перевищення службових повноважень працівниками правоохоронного органу, що супроводжувалось насильством.

Повідомлення про зміну раніше оголошеної підозри Клюєву складено 15 березня 2016 року. Стороною обвинувачення стверджується, що суть обґрунтованої підозри Клюєва полягає в незаконних діях останнього як колишнього секретаря Ради національної безпеки і оборони України, які проявились у виконанні протиправної вказівки колишнього президента Віктора Януковича з організації здійснення в період з 22 по 29 листопада 2013 незаконного розгону учасників акції протесту, які перебували на Майдані Незалежності в Києві.

28 лютого 2014 року Клюєва було оголошено у розшук. СБУ встановила, що Клюєв перебуває на території Росії. Зі свого боку, слідчий суддя вирішив, що наведені у клопотанні докази сторони обвинувачення про виклик обвинуваченого до слідчого шляхом відправлення йому поштою повідомлень під час проведення досудового розслідування не підтверджені в судовому засіданні належними доказами.

Також суд вирішив, що інформація про перебування Клюєва на території РФ є припущенням і документально не підтверджена. У зв'язку із цим суд повернув клопотання Генпрокуратурі як таке, що не відповідає нормам Кримінально-процесуального кодексу.

Як відомо, 21 червня у ГПУ повідомили, що 1 червня з метою встановлення місцеперебування підозрюваного Андрія Клюєва, суддею Печерського районного суду Києва було надано дозвіл на обшук у житловому будинку, який згідно з даними реєстраційної служби належить йому та розташований в смт Козин. Тоді оперативна група у складі працівників Генпрокуратури, Національної поліції України прибули за вказаною адресою для проведення слідчих дій. 

У листопаді 2015 року ГПУ заявили, що безпосереднє рішення про розгін студентів Євромайдану ухвалив Віктор Янукович, який дав відповідне доручення Віталію Захарченку та Андрію Клюєву. Як зазначив тоді Горбатюк, кожен із них доручив реалізацію цього плану тодішньому заступнику секретаря РНБО Володимиру Сівковичу, очільнику київської міліції Валерію Коряку та голові Київської міської держадміністрації Олександру Попову. 

ІА "Вголос": НОВИНИ