Про це повідомляє «Громада Приірпіння», чиї представники були у залі суду під час оголошення вироку, передають Наші гроші.

Черінська вимагала від підприємця неправомірну вигоду за сприяння у прийнятті головою та членами виконкому Гостомельської селищної ради позитивного рішення про надання дозволу на розміщення двох МАФів з продажу хлібо-булочних виробів на території міста.

Депутатка обіцяла підприємцю посприяти у встановленні МАФів як секретар бюджетної комісії та депутатка, яка наближена до голови ради Юрія Прилипка. Останнього, як нагадує видання, судять за шахрайство.

У кінці минулого року Черінську затримали після одержання другої частини неправомірної вигоди у вигляді автомобіля та 5 тис грн.

Перша частина хабара складала $2 тис та була одержана депутаткою раніше. Причому, ці кошти Черінській допомагала переховувати інша депутатка – викладач Інституту журналістики Тетяна Шальман (доцент кафедри реклами та зв’язків з громадськістю при КНУ).

Черінська повністю визнала свою вину.

Суддя Віталій Кафтанов затвердив угоду про визнання винуватості та призначив покарання у вигляді штрафу 25500 грн. При цьому суд врахував не лише визнання депутаткою вини, а й відсутність обтяжуючих обставин та наявність пом’якшуючих, серед яких щире каяття, наявність двох неповнолітніх дітей, а також те, що злочин був вчинений обвинуваченою вперше.

Також суддя повідомив про зняття арешту з майна Черінської, повернення їй закордонного паспорту, прикрас з «жовтого металу», грошей та телефону Айфон 7+. Кошти, які були вручені Черінській як хабар, Кафтанов постановив повернути СБУ, а хабар у вигляді автівки, вартість якої біля 100 тис грн., повернути підприємцю.

Видання також повідомило, що Черінська є ведучою програми «Говорить Гостомель», в якій рекламує діяльність місцевої влади та селищного голови, екс-регіонала Юрія Прилипка.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ