Про це повідомляється на сторінці суду у Facebook.

«На розгляд до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою щодо Савченко Н.В. – підозрюваної за ч.1 ст.109, ч.1 ст.14, ч.2 ст.28 , ч.1 ст.109, ч.1.ст.14, ч.2 ст.28, ст.112, ч.1 ст.14, ч.3 ст.258, ч.1 ст.258-3 та ч.2 ст.28, ч.1 ст.263», – йдеться у повідомленні.

Про час та місце розгляду зазначеного клопотання обіцяють повідомити згодом.

Нагадаємо, вчора український Парламент погодився зняти депутатську недоторканність із позафракційного нардепа Надії Савченко. Перед цим Регламентний комітет ВРУ дозволив її арештувати.

Згодом у слідчі СБУ затримали нардепа Надію Савченко у приміщені Верховної Ради України.

Як відомо, 12 березня 2018 року Савченко викликали на допит до СБУ у справі керівника Центру звільнення полонених «Офіцерський корпус» Володимира Рубана, якого 8 березня затримали на КПВВ з арсеналом зброї. Савченко заявила, що перебуває в Європі до 16 березня.

Генпрокурор Юрій Луценко заявив, що буде змушений внести подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко, якщо вона не прийде на допит 15 березня, тож у ніч на 15 березня Савченко повернулася до України і таки з'явилася до СБУ.

Перед допитом в СБУ Савченко звинуватила владу у злочинах проти Майдану, розв'язанні війни на Донбасі, здачі Криму.

Також глава ГПУ заявив у Верховній Раді, що Надія Савченко планувала «терористичний акт у стінах парламенту: знищити бойовими гранатами дві ложі, мінометами обрушити купол Верховної Ради і автоматами добивати тих, хто виживе».

За словами Луценка, вона нібито вербувала людей для цього й давала відповідні вказівки.

Верховна Рада виключила Надію Савченко з комітету національної безпеки і оборони. Згодом Луценко вніс до ВР подання на зняття депутатської недоторканності з Савченко.

Після допиту Савченко закликала українців до військового перевороту, прийшла у Раду, звідки її нардепи вивели нібито через загрозу з її боку.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ