Про це «Українській правді» повідомив адвокат Одеського міського голови Олександр Лисак.

За його словами, суд відмовив прокурору у задоволенні клопотання щодо продовження обмежувальних заходів для Труханова.

Він зазначив, що зокрема, суд повернув йому закордонні паспорти, дозволив виїздити за межі України і не повідомляти про своє місце проживання, а також  дозволив спілкуватися з іншими фігурантами справи, окрім свідків сторони обвинувачення та окремих юридичних осіб.

Крім того, адвокат уточнив, що суд дозволив спілкуватися із Трухановим і іншим фігурантам, яким було повідомлено про підозру.

«Оскільки на протязі досудового слідства він жодного разу не міг реалізувати своє право, як міський голова, на виїзд у складі делегації за межі України, тепер така можливість у нього є. Він може вільно пересуватися», – сказав Лисак.

На питання, чи планує Труханов найближчим часом їхати за кордон, адвокат відповів, що не володіє такою інформацією.

«Якщо буде якесь запрошення чи плануватиметься терміновий виїзд, у тому числі, у складі делегації, звісно, що ми повідомимо детективів та прокурорів про те, що маємо намір виїхати за межі України на певний час до певної країни», – розповів захисник.

«Тобто, ми вважаємо своїм обов'язком повідомляти все ж таки правоохоронні органи про наше місцезнаходження. Тільки виключно для того, щоб якщо виникнуть якісь питання, могли належним чином відреагувати на різні процесуальні моменти», – додав він.

Нагадаємо, 14 лютого міського голову Одеси затримали прикордонники в аеропорту «Бориспіль» і передали співробітникам Національного антикорупційного бюро України.

Під час затримання в аеропорту «Бориспіль» міський голова Одеси Геннадій Труханов не чинив опору прикордонникам.

Згодом, в Антикорупційному бюро офіційно підтвердили затримання Труханова і його заступника за підозрою у заволодінні майном.

Одеського мера не змогли доставити у суд одразу після затримання через відсутність технічної можливості.

Раніше 13 лютого стало відомо, що НАБУ доставила в мерію Одеси повідомлення про підозру меру міста Геннадію Труханову та чотирьом його підлеглим.

За версією слідства, зазначені особи можуть бути причетні до схеми із завдання збитків місцевому бюджету Одеси. Так, у вересні 2016 року мерія Одеси придбала будівлю, яка раніше входила до цілісного майнового комплексу ДП «Завод «Краян», за 185 млн грн у приватної структури, яка на початку 2016 року сама придбала цей комплекс на аукціоні, організованим ліквідатором держпідприємства, за 11,5 млн грн.

Отримані від мерії 185 млн грн фірма-продавець спробувала перерахувати компанії з ознаками фіктивності, керівник якої наразі перебуває в зоні АТО.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ