[media=152159,152160,152161] 

Про це інформують «Схеми».

Зазначають, що Наталка Седлецька зустріла його на авіарейсі «Київ–Відень» і зафіксувала, як він успішно пройшов паспортний контроль у столиці Австрії. Ємельянов перебував на підписці про невиїзд з 27 жовтня 2016 року.

ЗМІ з'ясувало, що рішення про непродовження підписки про невиїзд було ухвалене Подільским райсудом 8 червня. Однак у публічному реєстрі воно засекречене. У суді виправдовуються, що це «технічна помилка», проте рішення і досі не опублікували.

Глава управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк розповів журналістам, що суд керувався кількома мотивами:  

«Перше – це те, що він має значний соціальний статус у суспільстві і позитивно характеризується, має міцні соціальні зв'язки, які не дозволять йому покидати місце свого проживання під час слідства. Друге – йому потрібно виїхати на лікування за кордон. І третє – за кордоном проживає його дочка».

Цікаво, що суд ухвалив таке рішення, попри те, що другий фігурант кримінального провадження Генпрокуратури колишній голова Вищого господарського суду Віктор Татьков виїхав закордон у Німеччину та не повернувся. Тоді у Генпрокуратурі журналістам повідомили, що дозволили його виїзд на лікування, але згодом  зв'язок із ним зник.

«На сьогодні інший підозрюваний у цій справі колишній голова Вищого господарського суду Татьков перебуває в розшуку і до моменту оголошення в розшук він перебував у Німеччині на лікуванні та вказував, що полікується і приїде, але з певного часу перестав виходити на зв'язок», –  поінформував Горбатюк.

Зазначимо, що кримінальна справа, у якій фігурує суддя Ємельянов та Татьков, стосується незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду.  І генпрокурор Луценко, і ГПУ часто інформували громадськість про цю справу.  У 2016 році Луценко повідомляв, що  суддям Ємельянову та Татькову оголошена підозра.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ