Про це повідомляє «Українська правда».

«Оголошується перерва на 13 та 14 вересня на 10 годину», – повідомив головуючий суддя Владислав Дев’ятко.

Безкоштовний адвокат Юрій Рябовол, наданий Януковичу державою, попросив у суду не менше трьох місяців для ознайомлення зі справою та узгодження позиції з Януковичем.

«Суд вважає достатнім, необхідним, але водночас розумним строком для підготовки до судових дебатів місяці», – наголосив Дев'ятко.

Прокурори під час засідання зазначали, що обсяг доказів обвинувачення становить лише 19 томів.

«75, чи скільки там проголошує захист, це численні клопотання захисту, до яких долучались одні й ті самі пояснення... До кожного аналогічного клопотання долучались по 3-4 томи однакових документів», – підкреслив прокурор.

Таким чином, на думку обвинувачення, дослідження матеріалів справи не потребує значного часу.

«Тому ми вважаємо, 30 діб більш ніж достатньо для захисників, щоб ознайомитись і спробувати спростувати позицію обвинувачення», – уточнив прокурор Максим Крим.

Окрім того, інші захисники, наймані екс-президентом, наполягали, що Рябовол не повинен брати участь у засіданнях – від нього відмовився Янукович.

«Шановний суд, я звертаю увагу, Рябовол не має права будь-якого доступу до справи», – сказав адвокат Віталій Сердюк.

Нагадаємо, прокурори просять для Януковича 15 років позбавлення волі.

Як відомо, 30 липня Оболонський райсуд Києва переніс судові дебати у справі про державну зраду Віктора Януковича через неявку адвокатів.

Відтак, 31 липня, суд надав Януковичу безкоштовного адвоката й оголосив перерву до 10 ранку 1 серпня.

Однак, 1 серпня нові адвокати зчинили сварку і покинули засідання.

Нагадаємо, що Оболонський районний суд Києва скасував допит свідків і перейшов до судових дебатів у справі колишнього президента Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді. 

Як писав «Вголос», Янукович також подав на Луценка до суду. У реєстрі вказано, що суд розгляне позов про захист ділової репутації і заперечення недостовірної інформації, в якому Янукович звинувачує Генпрокурора України в образі честі і гідності.

ІА "Вголос": НОВИНИ