Оболонський районний суд Києва, який слухає справу про державну зраду Віктора Януковича, так і не розпочав дебати, оскільки захисники екс-президента - найманий Олександр Байдик і наданий державою безкоштовний адвокат Віктор Овсянников покинули залу засідань, передає УП.

Одразу на початку засідання прокурор перейшов до стадії дебатів, однак коли він почав зачитувати обвинувачення, то підвівся один із захисників Януковича і став його перекрикувати.

«Прокуроре, припиніть дебати! Перестаньте порушувати закон. Це порушення права на захист! Прокуроре, припиніть дебати», - вигукував Олександр Байдик.

Пізніше він підійшов до прокурора і повторив це ще раз.

Суддя Дев'ятко закликав прокурора припинити виступ, оскільки адвокат порушував судове засідання. Він також попередив захисника екс-президента, у разі, якщо він і надалі так поводитиметься, то його видалять із суду.

Після цього Олександр Байдик і Віктор Овсянников встали і вийшли.

«Суд в чергове вимушений констатувати, що сторона захисту самовільно в чергове залишила залу судового засідання», - сказав суддя.

Прокурор назвав такі дії адвокатів «неприпустимою практикою» і закликав суд звернутися до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатів «щодо дій Сердюка, Байдика та інших».

Суддя Дев'ятко заявив, що зараз «негайно повідомить центр надання безоплатної вторинної правової допомоги у Києві, що захисник, призначений за рахунок держави, без дозволу суду покинув судове засідання».

«Суд проситиме або забезпечити його прибуття, або ж виконати рішення суду і призначити захисника, який захищатиме інтереси обвинуваченого, а не влаштовуватиме те, що ми бачили щойно», - заявив Дев'ятко і оголосив перерву.

Як відомо, 30 липня Оболонський райсуд Києва переніс судові дебати у справі про державну зраду Віктора Януковича через неявку адвокатів.

Відтак, 31 липня, суд надав Януковичу безкоштовного адвоката й оголосив перерву до 10 ранку 1 серпня.

Нагадаємо, що Оболонський районний суд Києва скасував допит свідків і перейшов до судових дебатів у справі колишнього президента Віктора Януковича, звинуваченого в державній зраді. 

Як писав «Вголос», Янукович також подав на Луценка до суду. У реєстрі вказано, що суд розгляне позов про захист ділової репутації і заперечення недостовірної інформації, в якому Янукович звинувачує Генпрокурора України в образі честі і гідності.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ