Про це пише Depo.Вінниця, посилаючись на рішення суду.

У документі вказано, що провадження закрили через закінчення термінів притягнення до адміністративної відповідальності.

«На час розгляду справи, 24 травня 2018 року, вже закінчився 3-місячний строк, не пізніше якого може бути накладено адміністративне стягнення», - йдеться у постанові.

Як відомо із матеріалів справи, правоворушник використовував зображення георгіївської стрічки у своєму профілі соціальної мережі Facebook. Адміністративний протокол на Дмитра Курмоярова склали за частиною першою статті 173-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення: виготовлення та пропаганда георгіївської стрічки.

Протокол на монаха-блогера складали 7 лютого 2018 року, до суду протокол надійшов 15 лютого. Потім суддя повернула матеріали в поліцію, бо, нібито, районний суд не уповноважений розглядати таку категорію справ. 5 травня 2018 року протокол разом із доданими матеріалами знову повернувся до Немирівського райсуду, а 16 травня було визначено суддю, яка розглядатиме цю справу.

Раніше 50-річного уродженця Пермської області РФ Дмитра Курмоярова за ведення антиукраїнського блогу виключили зі списку священиків єпархії.

Відомо також, що Курмояров (він же єромонах Іоан) намагався облаштувати чернечий відлюдний скит у приватному сільському будиночку в одному з сіл Вінниччини. Разом з тим, активно вів блог та дописував у соцмережах, висловлюючи свою радикальну антиукраїнську позицію, розповідав про «другосортність» української літератури та мови, а також критикував УПЦ Київського Патріархату та керуючого Вінницькою єпархією УПЦ (МП) митрополита Вінницького і Барського Симеона.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ