Галицький районний суд залишив без розгляду по суті позов кандидата на посаду міського голови Львова Миколи Порайка про підкуп виборців кандидатом Андрієм Садовим.

По це в Микола Порайко повідомив коментарі „Прес-Тайму”.

„Ще перед судом ми мали інформацію, що ТВК має намір оголосити Садового мером. Представника спочатку від ТВК не було. Потім такий представник прийшов і приніс рішення про визнання виборів мера такими, що відбулися”, ― розповів він.

„Ми заявили клопотання про те, щоб суд виніс ухвалу про заборону публікації цього рішення, поки не буде розглянуто наша скарга по суті”, ― продовжив Порайко, зазначивши, що результати виборів не можуть бути оголошені доки не розглянуті всі судові позови.

Суд відхилив це клопотання.

„Справу розглядала суддя Сумська, яка є, якщо я не помиляюсь, донькою Зореслави Ромовської, яка дуже активно агітувала за Садового”, ― зазначив він.

„Це занадто великий збіг обставин, виглядає на те, що це рішення сьогодні мало бути в якийсь спосіб оприлюднено”, ― додав Порайко.

За його словами, сьогодні в 12.00 год. комісія тільки збиралася засідати і розглядати усі скарги, а таких було понад 70.

„Пан Щербаков вже бігав в передінфарктному стані, ним трусило, було видно, що людина вибирає між злим і ще гіршим. Умудрилися за 4 години розглянути усі скарги. Причому мене мали попередити, що буде розгляд моїх скарг. Вони цього не зробили”, ― додав Порайко, висловивши сумнів, що вони взагалі розглядалися.

„Люди дуже спішили винести рішення”, ― підкреслив він.

Порайко зазначив, що є всі передумови до апеляції на це рішення, оскільки, за його словами, суд мав розглянути позовну заяву і встановити „чи мав місце факт підкупу виборців чи не мав, не залежно від того чи оголошений Садовий мером”.

Порайко також поінформував, що у Франківському суду є ще одна його позовна заява про перевищення виборчого фонду Андрієм Садовим. Засідання ще не призначено. Порайко припускає, що воно відбудеться в понеділок.

Сьогодні ТВК оголосило Андрія Садового міським головою Львова.


Львівський портал

ІА "Вголос": НОВИНИ