Про це повідомляє НВ.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура клопотала про відсторонення Труханова на період розслідування, пов'язаного з купівлею будівлі заводу «Краян» за завищеною ціною, через можливий тиск на свідків і втручання в процес розслідування.

Захист Труханова заперечив звинувачення САП, заявивши, що свідки вже допитані, а фінансова документація вилучена. Сам мер Одеси заявив, що його усунення може привести до фінансових ризиків для міста, так як він є підписантом низки проектів з міжнародним фінансуванням.

Нагадаємо, що 23 жовтня 2017 року співробітники НАБУ разом з озброєними силовиками винесли з квартири Труханова два опечатаних пакети з документами.

Труханов фігурує у справах щодо: 1) підписання мирової угоди з Борисом Кауфманом та Олександром Грановським щодо Одеського аеропорту; 2) купівля приміщень заводу «Краян» за завищеними цінами під потреби міської влади; 3) привласнення коштів місцевого бюджету шляхом завищення вартості робіт із реконструкції автодоріг.

26 лютого Солом'янський районний суд наклав арешт на майно мера Одеси Геннадія Труханова.

Родина міського голови Одеси Геннадія Труханова володіє десятками офшорів, при реєстрації яких були вказані адреси сім'ї в Москві та Московській області.

База даних Федеральної податкової служби РФ свідчить, що у мера Одеси Генадія Труханова є російський паспорт.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ