Про це повідомляє LIGA.net із посиланням на рішення Генерального суду ЄС.

Фабрика «Красный Октябрь» раніше також не змогла довести, що її продукт – цукерки під ТМ «Ракові шийки» зовні схожі на Crabs виробництва Roshen. Генеральний суд ЄС окремим рішенням спростував схожість етикеток двох видів цукерок.

Згідно з матеріалами справи, ще у 2013 році Roshen подала заявки в Управління інтелектуальної власності ЄС (EUIPO) на реєстрацію товарного знака у червоному, жовтому і білому кольорі для бренду Crabs.

Через рік «Красный Октябрь» подав заперечення проти реєстрації українських цукерок. Російські кондитери стверджували, що своєю заявою корпорація Roshen порушить інтелектуальні права в частині зареєстрованого раніше бренду цукерок «Ракові шийки», етикетка яких виконана у червоному, білому і чорному кольорах.

До того ж, на думку російської сторони, візуальне зображення краба на українських цукерках легко можна було сплутати з раком, зображеним на етикетці карамельок російського виробництва.

У 2015 році заяву російських кондитерів відхилили, аргументувавши рішення тим, що дизайн упаковки цукерок українського виробництва не порушує права інтелектуальної власності щодо російських кондитерів, адже «краби і раки – різні тварини», а кольори на етикетках відрізняються. Тому сплутати цукерки двох виробників досить складно.

У 2016 році Перший апеляційна рада EUIPO прийняв рішення не продовжувати розгляд.

В результаті багаторічної суперечки і Roshen, і «Красный Октябрь» не вдалося відстояти своє право на товарний знак. Тепер кожен з них повинен заплатити судові витрати.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ