Про це свідчить відповідна ухвала на сайті Єдиного реєстру судових рішень.

Апеляційна інстанція скасувала рішення Господарського суду Київської області від 23 вересня 2016 року, ухвалене в межах справи за позовом «Укрсоцбанку» про стягнення 4,2 млн доларів, 161,7 тис. євро та 8 млн грн (разом – в еквіваленті 121,8 млн грн) з ПАТ «Завод по обробці кольорових металів», ТОВ «Київський торговий дім «Завод по обробці кольорових металів» і ТОВ «Торговий дом «Артемовский завод по обработке цветных метал лов».

«Ухвалу Господарського суду Київської області у справі № 911/3107/16 від 23.09.2016 про задоволення заяви Публічного акціонерного товариства «Укрсоцбанк» про забезпечення позову скасувати», - зазначено в постанові Госпсуду Київської області.

Згідно з судовими матеріалами, свої позовні вимоги «Укрсоцбанк» обґрунтовує заборгованістю ПАТ «Завод по обробці кольорових металів» за кредитним договором від 5 квітня 2013 року, поручителями по якому були два інших підприємства.

Обґрунтовуючи клопотання про накладання арешту на кошти відповідачів, «Укрсоцбанк» серед іншого вказував на те, що Завод по обробці кольорових металів є учасником судових проваджень у спорах про стягнення з нього значних сум на користь інших кредиторів, зокрема, у справі за позовом «Промінвестбанку» на 161,6 млн грн.

Однак колегія Київського апеляційного госпсуду не погодилася з цим аргументом, зауваживши, що сам лише факт порушення проти відповідача судових справ за позовами різних юридичних осіб не свідчить ані про те, що він перебуває у скрутному фінансовому становищі, ані про те, що вказані позовні вимоги будуть задоволені, ані про те, що завод, навіть у випадку задоволення всіх позовів, включаючи цей, не буде мати можливості виконати рішення судів.

Разом з тим, суд зауважив, що крім поручительства, боргові зобов’язання ПАТ «Завод по обробці кольорових металів» забезпечені іпотекою та заставами у вигляді будівлі цеху з виробництва мідної катанки у Донецькій області та земельної ділянки під ним вартістю 35,8 млн грн; рухомого майно вартістю 72,8 млн грн; іншими майновими правами.

За даними НКЦПФР, на кінець 2016 року власником 38,1% акцій ПАТ «Завод по обробці кольорових металів» було ПрАТ «Укрпідшипник», кінцевими бенефіціарами якого є брати Сергій та Андрій Клюєви.

Як відомо, брати Клюєви оголошені у міжнародний розшук. Екс-очільник Адміністрації президента Андрій Клюєв є одним із підозрюваних у справі про побиття учасників Євромайдану. За останньою інформацією, він перебуває в Росії.

Парламентар, колишній «регіонал» Сергій Клюєв проходить у кількох справах, у тому числі щодо махінацій із оформленням резиденції Януковича в Межигір'ї.

ІА "Вголос": НОВИНИ