Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Суддя, яка раніше працювала в райсуді Донецька, а після окупації міста працевлаштувалася у Білгород-Дністровському міськрайсуді Одещини, прихопила з собою печатку донецького суду та дані про власників майна на окупованій території. На завдання бойовиків вона незаконно «переписала» право власності на майже 20 квартир вимушених переселенців.

Оборудки суддя засвідчувала печаткою, вказуючи роки оформлення, що передували тимчасовій окупації. Переоформлення без фізичної присутності сторін угоди здійснювали держреєстратори на території, підконтрольній українській владі в зоні АТО. Під час понад десяти обшуків у Донецькій та Одеській областях спецслужбовці вилучили печатки та фіктивні документи про зміну власників захопленого терористами майна.

Виявлені матеріали також свідчать про те, що зловмисники планували «поширити» оборудку на відчуження майна в інших регіонах України, зокрема в Києві.

Відкрито провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (створення терористичної групи чи терористичної організації). Судді та одному з організаторів оборудки оголошено про підозру, вирішується питання про запобіжний захід.


«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ