Про це інформує прес-служба МВС.

«Рішення адміністративного суду про поновлення Бочковського на посаді голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій оскаржене у законному порядку. Водночас на дії суддів Окружного адміністративного суду м. Києва буде подано скаргу до Вищої ради правосуддя», – йдеться у повідомленні.

У МВС нагадали, що Бочковському висунуто підозру в учиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 368,  ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 4 ст. 368 «Отримання неправомірної вигоди службовою особою»; ч. 2 ст. 28, ч. 4 ст. 364 «Зловживання владою або службовим становищем»; ч. 1 ст. 366 «Службове підроблення» КК України. Судовий розгляд вказаного кримінального провадження на даний час триває.

«Розслідування проведено Головним слідчим управлінням Національної поліції України повно, всебічно та об'єктивно», – наголосили у МВС.

Як писав «Вголос», вчора, 26 квітня, Окружний адмінсуд Києва визнав протизаконним і скасував звільнення Сергія Бочковського з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Суд також визначив стягнення з ДСНС України на користь скандального чиновника середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу з 25 березня 2015 року по день фактичного відновлення на посаді.

Сьогодні ж Сергій Бочковський прийшов до будівлі ДСНС на своє робоче місце, але охорона його не пустила.

Нагадаємо, 25 березня 2015 року на засіданні Кабінету Міністрів правоохоронці затримали С. Бочковського і його першого заступника Василя Стоєцького за підозрою в зловживаннях і причетності до корупційних схем у ДСНС. Після цього уряд звільнив цих чиновників.

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ