Дисциплінарна палата Вищої ради правосуддя на засіданні розглянула скаргу активістів ГО «Автомайдан» на суддю Окружного адміністративного суду Києва Євгена Аблова та винесла рішення про притягнення його до дисциплінарної відповідальності.

Про це інформує "Просуд".

Повідомляють, що члени ВРП вирішили внести подання про звільнення судді Аблова.

Як відомо, Євген Аблов – суддя, який під час Майдану, 9 грудня 2013 року, зобов'язав правоохоронців та інших чиновників «припинити правопорушення», які начебто виникли через протести в центрі столиці, й «забезпечити вільне пересування громадян, автотранспорту та безпеку дорожнього руху». Це рішення дало владі Януковича підстави для розгону Майдану. Суддя також «прославився» низкою одіозних рішень після Революції Гідності. Зокрема, саме Аблов фактично закрив справу «рюкзаків Авакова».

«Сьогодні Євгену Аблову навіть не допомогло те, що зовсім нещодавно деякі члени ВРП, разом зі членами ВККС та рядом інших впливових гостей, відпочивали на його дні народженні. Звичайно, суддя Аблов ще матиме змогу оскаржити дане рішення і ми уважно слідкуватимемо за цим процесом далі», - додають активісти.

ІА "Вголос": НОВИНИ