Прокуратура Автономної Республіки Крим передала арештоване українськими прикордонниками судно «Норд» Нацагентству з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Про це сповістила прес-служба прокуратури АР Крим.

Як відзначається, зазначене рішення прийняли для економії бюджетних коштів, що витрачаються на утримання арештованого судна на території морського порту «Бердянськ».

«Мета передачі судна – здійснення всіх заходів з управління з метою збереження або збільшення вартості активів або передачі активів в управління на підставі договору управління або розпорядження, або реалізації відповідних активів з подальшим розміщенням готівкових коштів на рахунках в державних банках до закінчення кримінального провадження», – заявив керівник управління прокуратури АР Крим Євген Комаровський.

Окрім того, у відомстві нагадали, що 4 жовтня 2018 року прокуратура направила до Апеляційного суду Києва обвинувальний висновок щодо громадянина України – капітана судна «Норд». Його звинувачують у порушенні порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою заподіяння шкоди інтересам держави.

«Капітан судна »Норд«, на шкоду інтересам України забезпечив незаконний виїзд зі тимчасово окупованої території України за межами дозволених пунктів перетину адміністративного кордону з півостровом Крим членам екіпажу зазначеного судна з метою промислового вилову риби», – пояснили у відомстві.

Нагадаємо, 25 березня у частині українських вод Азовського моря корабель морської охорони Держприкордонслужби затримав риболовецьке судно-порушника "Норд" під прапором РФ.

ІА "Вголос": НОВИНИ