Галицький районний суд Львова переніс судове засідання за позовом ЛОК КПУ до Львівської міської ради про визнання недійсним створення міської ТВК на п’ятницю, 20 січня.

Про це „Прес-Тайм” повідомив перший секретар ЛОК КПУ Олександр Калинюк.

За його словами, вчора після оголошеної перерви для того, щоб представник міськради зміг представити суду документи, які б могли підтвердити правомірність створення ТВК, засідання не змогло продовжитись, оскільки представник міськради не повернувся.

„Він їх (документи) не приніс. Ми будемо подавати клопотання, щоб суд відреагував на це. Це неповага до суду та іншої сторони”, ― сказав Олександр Калинюк.

Калинюк висловив припущення, що в разі якщо представник міськради не прийде на засідання суду в п’ятницю, то рішення буде не на користь міськради.

За словами першого секретаря ЛОК КПУ, міськрада наполягає на тому, що інформація про створення міської ТВК була доступна на їхньому офіційному сайті. Львівські комуністи стверджують, що згідно з українським законодавством інтернет-видання не є засобом масової інформації.

Як повідомляло агентство, Львівський міськвиконком 20 грудня відмовив ЛОК КПУ у прийнятті заявки на включення представника КПУ до складу міської ТВК, з огляду на те, що комуністи, на думку міськвиконкому, прострочили термін подання документів.

26 грудня ЛОК КПУ подав позовну заяву на дії Львівського міськвиконкому до Галицького суду Львова. Згідно закону, суд повинен був розглянути цю заяву протягом 5 днів.

9 грудня сесія Львівської міськради затвердила новий склад ТВК, але знову не взяла до уваги подання комуністів і 11 січня вони знову звернулися до суду.

Прес тайм


ІА "Вголос": НОВИНИ