Потерпілі залишилися без відшкодування за свої пошкоджені автівки. Причина – в райсуді, де мали б розглядати справу про аварію, немає жодного служителя Феміди. Наразі там не можуть розгянути понад 900 інших справ, повідомляє ТСН.

Нагадаємо, що алкоголь в крові священика перевищував норму в 15 разів. Тоді він запевняв, що був тверезим.

Минуло майже півроку, священика позбавили сану, а за п’яну ДТП і не покарали.

«Наразі з нами ніхто не розрахувався. Машина наша побита, ми її віддали за копійки на металобрухт. Можна їздить п'яному і нічого нікому не буде», – повідомила потерпіла Христина Сіранчук.

Щоб отримати компенсацію, мало б бути рішення про винуватість екс-батюшки, але в гощанському суді немає жодного служителя Феміди. Строки притягнення до відповідальності панотця спливли, а передача справи до іншого суду не передбачена законом.

«Оскільки суддів немає, то і рішення такого ніхто ухвалити не може, тому страхових коштів ми теж отрмати не можемо», – зазначив адвокат потерпілих Олег Середа.

Із серпня минулого року судові засідання не відбуваються. Старший секретар Гощанського райсуду Олена Строкаль повідомила, що в суді наразі не можуть розглянути 950 справ. Суддів немає, бо вони подали у відставку. Єдиний – Дмитро Пацко, але в нього закінчились повноваження торік. Він досі чекає, коли продовжать.

Ті, хто незаконно зберігає мисливську зброю, чинить насильство в сім’ї чи дрібно хуліганить, залишається безкарним. Лише нетверезих водіїв серед них – понад півсотні.

Потерпіла від п'яної їзди колишнього священика вже в цивільному порядку хотіла звертатися до іншого суду, щоб стягнути з нього гроші. Проте це неможливо без копії справи з підписом судді. Що робити через таку колізію, потерпіла не знає. Сам екс-батюшка каже, не надто й кається.

Колишній панотець на контакт не йде. Вдома його також немає, а телефоном спілкуватися відмовляється. Про відшкодування потерпілим збитків чоловік просто мовчить. 

Тим часом у паралізованому Гощанському суді щодня кількість справ і порушників, які уникають відповідальності, збільшується.

ІА "Вголос": НОВИНИ