Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Координаторів груп викрили в Київській, Херсонській та Харківській областях.

«Адміністратори за завданням кураторів з російських спецслужб розміщували в мережі інформацію із закликами до повалення конституційного ладу, зміни меж території України, агітували за сприяння терористичним організаціям «ДНР/ЛНР». Під час обшуків за місцем проживання зловмисників співробітники СБ України виявили комп'ютерну техніку з доказами здійснення антиукраїнської діяльності російських соцмережах «ВКонтакте», «Однокласники».

Затримані оперативниками спецслужби адміністратори антиукраїнських угруповань будуть нести відповідальність за ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади), ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України», - зазначили у спецслужбі.

«сього з початку 2017 року слідчими підрозділами СБУ зареєстровано 23 кримінальні провадження щодо власників та адміністраторів спільнот у російських соцмережах, судами вже винесено 9 обвинувальних вироків.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ