Про це у розмовні студії «Правди. Наживо» розповіла дружина Героя Небесної сотні Наталія Дигдалович.

«Проблема в тому, що наші люди збайдужіли та розчарувалися. Йде затяжна війна – і більшість каже, що правди ми так і не доб’ємося, тому – «навіщо тратити час на цей постановочний суд». Це так, загальна картинка, де допитують нас – тих людей, які були на Майдані, тих людей, які потерпіли», – додала вона.

За її словами, потерпілих на Майдані допитують так, ніби це вони винні у тому, що відбулося. Іншу ж сторону постійно виправдовують.

«На сьогодні вже доведено, що почали стріляти з боку «Беркуту», на момент загибелі першого працівника міліції вже було 5 смертей з боку майданівців. Вони розповідають якісь нісенітниці, шукають правди-неправди, а правда одна – немає політичної волі», – пояснила Наталія Дигдалович.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко досі не зустрівся із родинами загиблих майданівців. І це попри те, що минуло вже чотири роки:

«Генеральний прокурор не має часу зустрітися з родинами. Як ми можемо йому вірити? Ми звертаємося із проханням про зустріч, а відповіді – немає. Все обирають дату й час…».

Втім, не вірять родичі загиблих не лише генпрокурору. Так, на переконання дружини загиблого Героя,  не слід довіряти ані суддям, ані поліції:

«У нас немає правдивих суддів. Є ті, які судили за часів Януковича нас – за законами 16 січня. То як ми можемо їм вірити? А ті люди, які стояли на стороні «Беркута», сьогодні працюють в поліції та Нацгвардії. То ми вже й не знаємо – де правда, а де кривда. Ми не знаємо, що відбувається насправді, не знаємо, чи хоча би хтось один буде засуджений. Ми не віримо їм і боїмося».

Втім, вдаватися до радикальних дій та виходити на протести родини загиблих наразі не можуть.

«Всі нас переконують, що ми не можемо вдаватися до крайніх заходів тільки через те, що в нас в Україні війна, і зовнішній ворог не спить. І якщо ми об’єднаємось проти системи…Майдан вийшов для того, щоб подолати цю систему. І ми її не подолали. Майдан триває. Принаймі – для нас. Але ми розуміємо, що сьогодні йде війна і ми повинні зберегти наші кордони…А далі – ми візьмемось за них», – пояснила Наталія Дигдалович.

Більше – у відео. Прямий ефір «Правди. Наживо» дивіться щобудня о 19.00 на телеканалі НТА.

ІА "Вголос": НОВИНИ