Про це повідомляє Футбол 24

Головний арбітр - Шимон Марциняк (Польща)

Перший континентальний трофей у сезоні розіграють тріумфатор Ліги чемпіонів «Реал» та переможець Ліги Європи «Атлетко». Мадридське дербі в євротурнірах – болюча тема для команди Дієго Сімеоне. Чотири роки поспіль «кольчонерос» вилітали з Ліги чемпіонів від сусідів по місту, двічі «Реал «зупиняв їх у фіналі за крок від титулу.

У минулому сезоні «Атлетко» вже після групового етапу покинув ЛЧ на користь другого за значенням турніру. Це виглядає так, ніби «матрацники» зморилися стукати головою в ту саму стіну, спустилися на рівень нижче, там перевели дух, розбивши всіх, і тепер знову повертаються на топ-рівень. У Лізі Європи їм рівних не було – протягом всього плей-офф ніхто не створив гідного супротиву (навіть «Арсенал» вдома у більшості).

«Атлетіко» провів прекрасне літо: Облак і Грізманн залишилися, за рекордні гроші прийшов Лемар, підсилено всі необхідні позиції, лава запасних розширилася хорошими гравцями до вражаючих розмірів. Це заявка на найвищі позиції в усіх турнірах. Залишилося побороти комплекс непереможного європейського «Реала». Суперкубок УЄФА – чудова репетиція.

«Реал» цього літа пережив революцію. По-перше, змінився головний тренер – Зінедін Зідан вирішив покинути клуб після 3 поспіль перемог в Лізі чемпіонів, мотивуючи це тим, що команді потрібні нові ідеї. По-друге, королівський клуб продав свого найзірковішого і найкращого гравця – Кріштіану Роналду приніс «вершковим» 117 мільйонів євро.

По-третє, «Реал» змінив стратегію – почав інвестувати в талановиту молодь замість того, щоб підписувати готових зірок (Тібо Куртуа – виключення). Завданням нового наставника Хулена Лопетегі стала інтеграція так званих «дітей» в чемпіонський склад. Серед яких поряд з Вінісіусом та Альваро Одріосолою наш Андрій Лунін. Щоправда, поки що у стартовому складі місця їм ніхто не гарантує й близько – командою заправлятимуть Кроос, Бейл, Марсело і Модріч, який все ж вирішив залишитися.

ІА "Вголос": НОВИНИ