Виконувач обов’язки глави МОЗ Уляна Супрун порадила українцям, як скласти корисне новорічне меню. На своїй сторінці у Facebook Супрун наголосила, що для "здорового" меню необхідно виключити майонез та деякі калорійні інгредієнти із салатів.

Супрун переконана, якщо поставити на стіл весь новорічний асортимент страв, то це може бути небезпечно для здоров’я. Вона радить замінити майонез сметаною або турецьким йогуртом із гірчицею в зернах. Також його можна приготувати з горіхів кеш'ю або авокадо.

Міністерка рекомендує готувати простіші та здоровіші страви. У салаті олів'є, за її словами, і так є багато компонентів, і він може бути повноцінною їжею, оскільки у ньому є жири та повільні вуглеводи.

"Або шуба. Ще один "салат", в якому багато майонезу і людської праці. Зробіть простіше — окремо оселедець або скумбрія. Окремо — вінегрет, і додайте до цього печені овочі: картоплю, селеру, пастернак, моркву, гарбуз і масло", — написала Супрун.

[embed]https://www.facebook.com/ulanasuprun/posts/2249454935339061?__tn__=K-R[/embed]

 

ІА "Вголос": НОВИНИ