Для багатьох людей чай з малиною є одним з традиційних способів лікування та профілактики застуди. Але не завжди її застосовують правильно.

Про те, як найефективніше боротися із застудою розповіла в. о. міністра охорони здоров'я України Уляна Супрун.

Так, вона порекомендувала поживну їжу, медикаменти, які знижують температуру (парацетамол або ібупрофен), а також тепле пиття, у тому числі і чай з малиною. Що стосується аптечних противірусних або імуномодулюючих препаратів, то їх дієвість, за словами Супрун, «не є клінічно доведеною».

Малина, що містить в своєму складі ацетилсаліцилову кислоту, може допомагати зменшувати прояви лихоманки і запалення. Водночас, зауважила міністр, складно визначити, скільки саме потрібно вжити малини, щоб досягти потрібного результату.

Як зазначається, речовини-флавоноїди і вітамін С у складі малини є прекрасним засобом підтримки для імунної системи і цим допомагають боротися із застудою. Але при температурі нижче 38 градусів не варто кидатися до малини як до засобу проти спека, – таку температуру не потрібно збивати взагалі. Це лише знак імунної реакції організму на інфекцію.

«Чай з малиною не панацея. Бактеріальну інфекцію дихальних шляхів потрібно лікувати антибіотиками, а не тільки гарячим чаєм. Малина – виключно допоміжний засіб і не може замінити повноцінне лікування», –  підсумувала вона.

ІА "Вголос": НОВИНИ