Про це розповіла в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на брифінгу, присвяченому трансформації системи охорони здоров'я України, який транслював телеканал «112 Україна».

«Співпраця з поліцією – і взагалі з МВС– є важливою, і ми вже з ними маємо робочі групи. Йдеться про єдиний номер замість наших трьох, коли дзвонять диспетчеру, щоб поліція знала, що «швидка» їде за якоюсь адресою і могли допомогти. Щодо навчання самих поліцейських і пожежників, щоб вони також могли надавати допомогу, бо «швидка» не завжди зможе приїхати швидко», – зазначила вона.

Також Супрун виступила за посилення штрафів щодо водіїв, які не пропускають автомобілі швидкої на дорозі.

«Це є співпраця, яка є не лише між поліцією і міністерством або місцевою владою, а це є співпраця чи розуміння наших громадян. Коли їде «швидка», вони мають пустити її, щоб вона могла проїхати. Це просвітницька робота, це робота з нашими громадянами і водіями, щоб вони розуміли, що це важлива справа. Багато з вас, напевно, були за кордоном – і ви бачили, як їде «швидка» і всі її пропускають. У нас цього не відбувається , бо немає штрафування. Хоча на папері воно існує, але не штрафують», – сказала вона.

Підсумовуючи, в.о. міністра розповіла про намір звернутися до МВС з пропозицією удосконалити співпрацю.

«Будемо спілкуватися з МВС про співпрацю по кожному етапу, включно з тим, щоб був супровід поліцейських або хоча б щоб вони штрафували тих, хто не пропускає», – зазначила вона.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ