Про це заявила виконувачка обов’язків міністра охорони здоров’я Уляна Супрун, розповівши, як правильно харчуватися під час цієї «харчової облоги».

Отож Супрун радить під час кожного прийому їжі слідкувати за тим, щоб раціон містив достатню кількість клітковини та білків, що стабілізує рівень цукру в крові. Разом з тим, керівниця МОЗ каже пити зелений чай для покращення метаболізму та спалювання жирів.

«Їжте яблука. Це чудове джерело клітковини, що забезпечить відчуття ситості. Узагалі не варто забувати про фрукти. Вони допоможуть уникнути зневоднення організму та активізують роботу кишківника. Включайте до свого раціону бобові, наприклад, сочевицю. Вони містять велику кількість білків, зменшують ризик розвитку запальних процесів в організмі, сприяють зниженню рівня холестерину та відчуттю ситості», - підкреслила Супрун.

За словами урядовця, потрібно пити достатньо води не лише для того, щоб запобігти зневодненню організму, але і щоб заповнити шлунок та забезпечити відчуття ситості.

Окрім того, Супрун радить для «перекусу» обрати горішки замість печива та надавати перевагу чорному шоколаду, який сприяє метаболізму та зниженню рівня стресу.

Від алкоголю керівниця МОЗ радить взагалі відмовитись, «адже безпечної дози алкоголю не існує».

ІА "Вголос": НОВИНИ