Про це у Facebook пише в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

На думку лікаря, коли ми дивимося на екран смартфона або з захопленням набираємо текст, то навіть не помічаємо, наскільки неприродно низько ми опускаємо голову. 

«Для порівняння: наша голова в нейтральному положенні важить близько 4-5 кг. Під нахилом в 15 градусів її вага створює напруження для шиї в 12 кг, 60 градусів - 27 кг. Уявіть, яке навантаження постійно отримують ваші спина та шия, якщо ви надовго затримуєтесь в статичному положенні в руках з телефоном», - йдеться в повідомленні.

За її словами, від часто повторюваних рухів страждають руки, як наслідок – виникає біль, оніміння, поколювання та запалення в суглобах великого пальця руки.

«Тримайте телефон на рівні грудей, підборіддя або очей, щоб мінімізувати нахил шиї і підтримувати оптимальне положення в спині.

- Намагайтесь змінювати пальці, якими друкуєте текст чи гортаєте стрічку новин. Зазвичай ми робимо це великим пальцем руки. За можливості кладіть телефон на тверду поверхню та пишіть текст обома руками.

- Не розмовляйте по телефону, тримаючи його між вухом та плечем. Якщо у вас зайняті руки - використовуйте гарнітуру.

- Обмежте користування телефоном 20-хвилинними сеансами, між якими робіть короткі перерви, щоб відволіктись та зробити невелику руханку.

- Робіть вправи для очей, щоб уникнути перенапруження та пересихання», - каже Супрун.

ІА "Вголос": НОВИНИ