Про це чиновниця написала у Facebook.

За словами Супрун, «міжхребцеві диски не просто вставлені в хребет, на зразок шайб. Вони дуже міцно пов'язані з хребтом, фактично є одним цілим із ним, тому не можуть просто зміститися чи вилетіти в процесі нашої повсякденної активності. Відповідно, їх не можна вставити на місце чи вправити».

Періодичний хрускіт у спині Супрун пояснила хрускотом або клацанням, яке виробляють міжхребцеві суглоби.

В рідині, яка знаходиться в суглобах, міститься розчинений азот. При різкому натисканні на хребці в суглобах може відбутись швидке зниження тиску, розчинений азот переходить в газоподібний стан, що і супроводжується характерним звуком. При цьому нічого не «повертається на місце», оскільки все спочатку було на місці. Як і при клацанні в суглобах пальців рук. Чому ж настає полегшення в таких випадках? Одне з пояснень - в результаті усунення м'язового спазму. Зміщуватися (мігрувати) можуть окремі фрагменти внутрішнього ядра диска через тріщини у фіброзному кільці, які виникають внаслідок дегенеративно-дистрофічних процесів, а саме грижі дисків.

У таких випадках також неможливо якимось чином здійснити вправлення цих фрагментів назад. Тож практикам «вправляння дисків» довіряти не варто.

ІА "Вголос": НОВИНИ