У 2004 році Сполучені Штати Америки оголосили Григорія Суркіса персоною нон ґрата.

Попри численні намагання Суркіса викреслити себе зі списку нев'їзних, американці візу українцю так і не видали. Про це у своєму блозі 4 роки тому писав народний депутат Сергій Лещенко.

Нардеп уточнив, що Суркіс був позбавлений візи США «через відверті порушення прав людини».

«Джерела розповідають, що він прилетів до Америки і був не допущений на територію держави.

Перед цим Суркіс наймав лобістів із компанії »АРКО«, щоб сподобатися американцям – райтери писали для тамтешньої аудиторії від його імені статті про активну діяльність Суркіса в єврейській громаді Києва», - розповів Лещенко.

На початку травня Суркіс знову спробував прорватися до США. Таке його бажання може бути пов’язане з намаганням наблизитися до команди новообраного Президента Володимира Зеленського. Але з часів далекого 2004 року нічого не змінилося. Григорій Суркіс отримав відмову у візі та, ймовірно, вже ніколи в житті не зможе вилетіти за океан.

Нагадаємо, що за даними американського видання The Sports Daily, прізвище Суркіса старшого потрапило у звіти фінансових розслідувань ФБР як учасника корупційних дій "у футбольному світі".

Крім того, видання The Sports Daily, посилаючись на попередні дані внутрішнього розслідування УЄФА, стверджує, що "Суркіс вчинив велику кількість економічних злочинів".

"За попередніми даними, Платіні і Суркіс привласнили близько 150 мільйонів євро, при тому, що Суркіс витратив лише близько 20 мільйонів євро на передвиборну програму Платіні. Є ще одна важлива деталь, яка підтверджує, що Суркіс, Платіні і Блаттер дійсно мали тісні відносини. Очільники УЄФА і ФІФА несподівано вирішили попросити президента України Віктора Януковича і впливового олігарха Ріната Ахметова зробити Суркіса Почесним Президентом Федерації футболу України (ФФУ). Таке рішення дало змогу Суркісу працювати у ФІФА і УЄФА без будь-яких проблем", - йдеться у статті американського видання.

ІА "Вголос": НОВИНИ