Незаконно засудженого у Росії українського журналіста Романа Сущенка помістили в сусідню камеру зі ще одним українським політв'язнем - Валентином Виговським.

Про це повідомляє Марк Фейгін Twitter.

«Роман Сущенко після етапування в колонію перебуває в безпечному місці, тобто в'язниця у в'язниці. Для його безпеки. Сидить у сусідній камері з українцем Виговським», - написав він.

Фейгін додав, що зі здоров'ям у Сущенка все «більш-менш» у порядку, тепер український політв'язень чекає на вирішення питання щодо обміну.

«Отже, питання про моє допуск до Роману Сущенко буде вирішуватися в грудні. Начальник ІЧ-11 не знає як вчинити ч. 4 ст. 89 ДВК з моїм допуском, як »іншої особи«. Будуть консультуватися з керівництвом ФСВП», - написав Фейгін.

Нагадаємо, 7 листопада політв’язня Сущенка етапували в колонію суворого режиму на Кіровщині.

Раніше повідомлялося, що Верховний суд Росії визнав законним вирок українському журналісту Роману Сущенку, якого засудили до 12 років колонії суворого режиму.

Як писав «Вголос», напередодні Сущенко написав у листі до представників української діаспори в Латвії, що готується до переїзду.

Як відомо, власного кореспондента «Укрінформу» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року, у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

4 червня Московський міський суд визнав українського журналіста винним у шпигунстві і призначив покарання у вигляді 12 років колонії суворого режиму.

Сущенко провину не визнав.

За інформацією російських ЗМІ, журналіста засудили нібито за спробу з’ясувати можливість нового наступу бойовиків «ДНР» на Маріуполь.

У ФСБ Росії стверджували, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ заперечили це.

ІА "Вголос": НОВИНИ