Про це затриманий розповів російським правозахисницям, членам Громадської спостережної комісії РФ Олені Масюк та Лідії Дубіковій, передає «Новая газета».

Видання повідомляє, що у камері цілковитий аскетизм. З посуду є лише металева тарілка, ложка, та кружка. Також є три книги: Булгаков, Пікуль і російсько-французький словник, кілька листів паперу і ручка.

«Ручку мені видають вранці, а ввечері забирають. Вночі приходять якісь думки, хочеться записати, але нічим «, - розповів Сущенко.

Як стало відомо, незаконно ув’язненого навіть не забезпечують водою:

«Воду з-під крану я не п'ю. Два рази на день, коли тут розносять їжу, то питають: «Чай? Окріп?» Я беру чай. Чай солодкий. Все-таки для роботи мозку потрібна глюкоза. Тому вибираю чай. За всі ці дні я схуд вже кілограмів на шість, але це неважливо».

Повідомляють, що ув'язнені мають право на воду в необмеженій кількості, однак Сущенку пропонували вибір - або воду, або чай.

Нагадаємо, російське слідство пред'явило офіційне звинувачення в шпигунстві затриманому і заарештованому в РФ українському журналісту Роману Сущенко.

Додамо, в Парижі відбувся мітинг за звільнення незаконно заарештованого в Москві Романа Сущенка.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ