Три дні разом, вперше за 2,5 роки – дружина та дочка українського політв'язня Романа Сущенка провели із ним. Родина вже повернулася до України.

Організувати зустріч допомогло українське посольство у Москві, заяви щодо дозволу – писав у колонії сам Роман, повідомляє 5 канал.

Подробиці розповіла дочка Сущенка Юлія. Каже, хоча стан батька і нормалізувався – втім, етап із московського СІЗО до Кіровської області, за 1 тис. км, таки дався взнаки.

Тривало побачення в ізольованій кімнаті. Тюремники забрали усі "зайві предмети" у родини, включно з телефонами – тож світлин чи нових відеозаписів із Романом немає. Український журналіст нарікає, що йому не дозволяють телефонувати, також уже тривалий час він не отримує й листів.

Тюремний лікар оглядає Сущенка раз на чотири дні і дає йому ліки для нормалізації тиску. Тим часом Роман отримав пастель, про яку просив, тож малює краєвиди Києва. Наступного разу така зустріч може відбутися у квітні або ж травні.

"Це побачення відбулося, тривало воно три дні. Це перше побачення за 2,5 роки, коли ми могли поспілкуватися без скла, без телефону, а напряму, обійняти один одного. Батько – не скажу, що змінився в кращий бік його фізичний стан. Такий же худий, як і був на останній зустрічі у жовтні. Процес етапування вплинув негативно на нього. Він досі від нього відходить. Годують там, у колонії цій, у Кіровській області – досить погано. Раціон – це самі каші, якісь супи без м'яса, без нічого, вітамінів жодних. Ніяких листів не передають, плюс його листи також не надходять нам. Він сказав, що чотири листи написав нам за місяць, ми ще жодного не отримали", – розповіла Юлія.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ