Про це "Економічній правді" повідомив голова Асоціації підприємств інформаційних технологій України (АПІТУ) Юрій Пероганич.

Як відомо, саме ця Асоціація внесла законопроект і активно просувала ідею оподаткування посилок. За словами Пероганича, в АПІТУ не очікували негативного резонансу у суспільстві на їхню ініціативу. Голова Асоціації додав, що законопроект будуть доопрацьовувати і подібна норма у майбутньому буде введена згідно із європейським законодавством.

Варто зазначити, що АПІТУ лобіює інтереси 72 найбільших виробників, імпортерів і дистриб'юторів споживчої електроніки. Асоціація почала просувати ідею про оподаткування закордонних посилок вартістю понад 22 євро з весни 2016 року, коли написала листа прем'єр-міністру з проханням посилити умови імпорту. Коли законопроект було внесено до Мінфіну, у ЗМІ та соцмережах різко негативно розкритикували спробу встановити ліміт на імпортні посилки. Активісти навіть почали складати списки інтернет-магазинів, які підтримали цю норму, та закликали бойкотувати їх.
 

ІА "Вголос": НОВИНИ